Jaarvergadering/huurderscafé Huurdersraad Nijestee

17 oktober 2023

Jaarvergadering/huurderscafé van de Huurdersraad Nijestee
Datum: woensdag 27 september 2023
Locatie: Der Aa-Theater

Op woensdag 27 september organiseerde de Huurdersraad Nijestee een huurderscafé tevens jaarvergadering voor alle huurders van Nijestee.

Er waren 65 huurders die zich hadden aangemeld om lekker te eten van het buffet van Ukraine Food in het Der Aa‑Theater en om met leden van de Huurdersraad te praten over wat hen bezighoudt.

         

Leden van de Huurdersraad Henk Panneman, Patrick Schuringa en Manon ten Hoor legden met behulp van een presentatie uit wat de HRN voor huurders het afgelopen jaar heeft gedaan en komend jaar gaat doen. Kort samengevat: het behartigen van de belangen van huurders bij Nijestee.

De aanwezigen konden cijfers geven over bijvoorbeeld het wooncomfort van hun woning, de woonomgeving, de dienstverlening van Nijestee en over hoe de Huurdersraad het volgens hen deed. Bij ‘wooncomfort’ werden ‘nullen’ uitgedeeld door bewoners in een gebouw waar de ventilatie al tijden niet werkt, daar tegenover stonden ‘achten en negens’ voor hetzelfde onderwerp. Dit is het gemiddelde van de cijfers die men gaf:
Wooncomfort: 7
Onderhoudsstaat: 7,3
Woonomgeving: 7
Nijestee: 7,5
Huurdersraad: 8,1

Tijdens het eten hebben de leden van de HRN gesprekken gevoerd en daarmee veel informatie van de aanwezige huurders gekregen. Verbeterpunten die o.a. werden genoemd: Betere ventilatie en isolatie, behoefte aan zonneschermen om hitte te weren. Schoonmaak galerij kan beter. Ongedierte (ratten/muizen) samen met gemeente oplossen zonder dat de huurder er ‘tussen zit’. Klachten bij Nijestee moeten goed opgelost worden, het moet niet nodig zijn om er steeds weer over te bellen. Dat geldt ook bij klachten van huurders aan Nijestee die door PandGarant moeten worden opgelost.

De verbeterpunten geven we door aan Nijestee. Als antwoord bij ‘wat vindt u van Nijestee’ schreef één van de huurders:  ‘Blijf luisteren, zoals jullie nu al doen. Vriendelijkheid van jullie is weldadig.’ Ook dat geven we door aan Nijestee.

Namens de Huurdersraad Nijestee,
Janny Wassens
Voorzitter

Deel via
\

Reageer